Förkylningen är borta

Äntligen är den här förkylningen borta. En heeeel vecka med feber och snörvlande för att inte tala om huvudvärken som man fick som bonus. Det är ju inne med bonusar så varför klaga? I går fick vi alla ett smakprov på sommaren! Satt på balkongen och planerade vad jag skall ha för blommor i alla mina krukor och korgar. Den här balkongen har söderläge, tänk sol hela dagen.
Det heter att det " växer så det knakar" men egentligen är det en mycket tyst tilldragelse.Det hörs ingenting man bara ser hur grönt det blir för varje dag som går och alla blommor öppnar sig mot solen med en till synes oändlig glädje. Utanför mitt sovrumsfönster håller fåglarna konsert varje morgon, tidigt. Inte tal om sovmorgon där inte. De små liven låter som om de skulle sprängas av lycka. Det är så vackert och finstämt att man blir glad själv även om det är lite väl tidigt på morgonen. Att stänga fönstret kommer inte på fråga, då kan man ju inte andas! Inte bara det man skulle gå miste om morgonkonserten coh dagen skulle bli fattigare.
Vitsipporna ber om uppmärksamhet där i skogen och i backen. Se på oss, tycks de säga, för vi är inte här så länge! Tänk om man kunde räkna alla Vitsippor! De bara finns och står där tills löven på träden är utslagna. Så försvinner de lika fort som de kom. Jag hittade blå Skogsvioler också. Mitt bland alla Vitsippor sträckte de på sig för att synas. Det var som om de var lite blyga för att de är så blå, himmelsblå där i vimlet av Vitsippor. Jag satt där på en sten och bara stirrade på allt det vackra och kände hur glädjen spred sig genom kroppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0