Peeling och en och annan blomkruka!

Vaknade i går morse av en katt som stog på bröstkorgen och gjorde " rent " mitt ansikte! Du milde tid, tala om peeling! Den lilla tungan är som fint sandpapper och det gör faktiskt lite ont. Han menar säkert väl, matte var smutsig.
Kom precis hem från stan. Krukskärvor i köket och en mer eller mindre misshandlad blomma. Ja, ja lite svinn får man väl räkna med när man har en busig men helt underbar kattunge! Har varit på Centralen och inskaffat en tågbiljett för hemresa på söndag. Dagen innan man börjar jobba igen. Pratar inte mer om det. I morgon kommer Hannah och Nicklas hit för att hämta mig och Brian. Brian är Hannas pappa. Han kommer hit från England för att närvara vid BRÖLLOPET. Tänk ,min Hannah ska gifta sig med sin Nicklas och vi är alla så glada. Mitt tal är fixat och klart och nu ska jag bara skriva ut det på mindre kort så att man kan kika lite dåoch då för att inte tappa bort sig. Det ska nog bli bra. Lite nervöst är det alltid men det går över bara man kommer igång. Det blir fest på lördag efter vigseln i kyrkan och det blir fler talare än jag. Nu ska jag börja planera vad jag ska ha med mig och plocka ihop lite kläder o.s.v.

En skön dag.

Vaknade i morse med en katt som låg där ihoprullad bredvid mig. För ett ögonblick undrade jag om det som hände i går kväll var en ond dröm. Det var det inte men nu var det en ny dag med moln och lite sol då och då. Har jobbat lite på mitt tal till brudparet och det kändes bra och jag tror det blir fint när det är färdigt. Jag tycker det är kul med tal, speciellt när det gäller min egen dotter. Nu är det bara en vecka kvar till bröllopet och efter det är det dags för jobbet igen.Vad tog den här semestern vägen? Den regnade bort men samtidigt har det varit skönt att bara ta dagen som den har kommit. Inga krav och inga måsten. Tid för tankar och att bara vara, det är ju sällan man får uppleva det och det är nog så viktigt. Vi lever i ett upplevelsesamhälle på gott och ont. Mest på ont tycker jag. Det måste hända något hela tiden och man jagar runt från det ena till det andra utan att reflektera på vad det ger. Jag satt i köket i morse och lyssnade på en fågel som sjöng. Det var så vackert och jag undrade om den sjöng för en annan fågel eller för att den helt enkelt bara ville. Hur som helst gjorde sången mig väldigt glad och det kostade inget och inte heller behövde jag ladda ner den. Varje morgon kan jag, om jag vill, lyssna på fåglarna som välkomnar en ny dag. En annan stor glädje är Tornseglarna! Dessa skyns akrobater som har flyguppvisning varje kväll innan mörkret faller. Skickliga flygare som man känner igen på ljudet de åstadkommer. De verkar vara så lyckliga och de har helt klart väldigt roligt när de busflyger över hustaken. Ha en skön kväll där ute!

Merlin var borta!

Stänger av Tv-n och undrar var katten är. Ingenstans, inte på något ställe där han brukar gömma sig. Mitt hjärta slår nu minst hundra slag och jag känner hur paniken är nära! Går in i sovrummet och ser att blomman i mitt fönster iinte står som vanligt. Fönstret är öppet en liten bit och jag fattar vad som har hänt. Han måste ha gått ut på fönsterbläcket och antagligen halkat eller så har han hoppat! Nu mår jag illa och tårarna kommer. Tar på mig skor och rusar ut, runt huset till baksidan men ser ingen katt. Han kan i alla fall inte skada sig för där ute finns bara mjukt gräs. Jag rusar runt som en galning och nu vill jag bara skrika MERLIN! Gick in igen, jag kanske inte såg honom där inne. Det ekar av tystnad och jag vet att han är borta! Jag klipper av hans favoritleksak från klöspelaren för den har en bjällra och går ut igen. Jag kan knappast se för tårar och nu inser jag att jag måste ta ett djupt andetag och försöka lugna mig...på något sätt. Ut genom dörren ner för trapporna och ut på gatan. Det är ju mörkt men det regnar inte ,tack och lov. Då ser jag något vitt som ligger där alldeles stilla bredvid en rabatt! Det är min katt! Jag ropar på honom och han jamar patetiskt och springer undan när jag försöker närma mig. Då använder jag hans leksak och sätter mig på bänken som finns där. Sakta kommer han och jag kan till slut fånga honom och gå in. Den lilla kroppen skakar och hjärtat pickar så fort så fort. Det gör mitt också, av glädje och tacksamhet för att jag hittade honom. Nu sitter jag här och skriver och Merlin ligger i knät och nu börjar han spinna! Lyckan är en liten katt! Jag ska bara sitta här och njuta en stund! Nyfikna lilla katt, det här äventyret kunde ha slutat illa.Tur måste man ha ibland, eller hur?

Är det höst...nu?

Detta är en befogad fråga tycker jag. Mörkret har lagt sig över Kortedala och man måste tända lamporna...mitt på dagen! Regnet vräker ner och lite tacksam är jag för att jag inte behöver gå ut. Merlin har fnattat klart och nu sover han på min rena tvätt! Katter vet hur man ska njuta. Han är en liten buse men så ljuvlig och jag är så glad för honom. Han är ju en kattunge och alla som haft en vet hur det är. Man måste ha tålamod och det har jag, tack o lov! Nu får det sluta vräka ner för jag vill faktiskt gå ut,ner till affären och köpa lite mjölk och annat nödvändigt. Får väl dra på mig regnkläder och stövlar! Hur enkelt som helst.

Hemma igen...

Så var man här i soffan igen efter några dagar på Öland hos Peter och Ann-Britt, min bror och hans fru. Vi körde ner på fredag eftermiddag och det kändes som om man hade en evighet framfför sig. Nu är jag hema igen och det regnar som vanligt.
Öland är verkligen solens och vindarnas ö. Vi hade ett fantastiskt åskväder med skyfall! Det var lite läskigt när lamporna började blinka och strömmen gick några minuter. Senare den kvällen gick vi till "By-festen" som fick hållas inomhus p.g.a. regnet. Det var trevligt ändå och alla var där från hela byn. Vi åt jätte god Lax, pratade och sedan spelade vi "Plocke-pinn"! Ja, det är sant. Ett jätte stort sådant ute på gräsmattan. Jag spelade också men fick inte så många pinnar. Efter avslutad fest traskade vi hem i natten, förbi gårdar och små hus. Överallt är det så vackert.
Besökte kyrkan i Hulterstad. Så heter byn där brorsans hus ligger. Tittar man ut från deras trädgård, längst ner ser man havet! Där ute finns vraket " Kronan " som dykare har jobbat med en längre tid, ja i många år. Det var ett Regalskepp som förliste och omfattande arkeologiska undersökningar har gjorts. Man har bl.a tagit upp offren från olyckan och de ligger nu begravda på kyrkogården i Hulterstad. Ett stort ankare och vackra stenplattor visar platsen.
Peter och jag var ute på Alvaret en blåsig men solig dag. Vi gick och gick längs en nedlagd järnväg som nu var en grusväg. En märklig upplevelse att gå rakt fram i detta platta landsap fullt av blommor och fjärilar. Gick av vägen och ut i det vilda landskapet till resterna av en gammal forntida by. Att folk kunde leva i detta karga, vindpinade landskap! Det var bara stenar kvar av det som hade varit en gård. Det finns historia överallt, enorma gravfält,stora stenar som någon har rest och inte minst alla ruiner efter forntida borgar. Jag gick där och fantiserade om alla strider som utspelats och folkets hårda liv i en orolig tid då krig och elände färgade deras tillvaro. Ljudet av blåsten i öronen och solen i ansiktet var en fin upplevelse som fick mig att känna mig ovanligt levande.
Dagarna bara försvann och där satt man på tåget från Kalmar på väg hem till Göteborg. Med mig hade jag alla intryck och en hel del bilder i min kamera. Tack för några fina dagar!

Trasor hela dagen...

Kunde inte komma på vad jag skulle göra av den här dagen. Det fick bli att sy trasremsor, massvis av remsor. Nu har jag ont i fingret men å andra sidan ligger det nu en hel mängd av vackra nystan gjorda av dessa trasor. Jag tänker på vad mamma berättade om sin mamma som klippte allt som var "utslitet" till mattrasor. Det var ett kvinnogöra som resulterade i vackra mattor som täckte ofta kalla och dragiga trägolv..Man skurade mattorna och tänk hur tunga de måste ha varit. Mamma berättade att hennes mamma brukade mangla mattorna, då blev de extra fina! De gjorde man i stora stenmanglar, sådana som nu står och samlar damm i våra tvättstugor. Milde tid att de vågade , tänker jag. De där manglarna ser ju livsfarliga ut!
Jag har alltid älskat trasmattor och har ägt några stycken som nu är utslitna efter många års användande. Nu kommer jag att få nya och det är faktiskt roligt att sitta här och sy för jag vet ju hur vackra mattorna kommer att bli. På något sätt känns det här arbetet som om jag bär en tradition vidare. Tänk vad vi slänger mycket som egentligen går att använda.Det som nu blir mattor har varit lakan, påslakan, draperier,dukar,gardiner,blusar och Gud vet vad! Hur som helst så tar jag en paus nu och vilar mina fingrar.

Lavendel.

Så där Hayley nu finns det en stor kruka med Lavendel på balkongen! De andra blommorna jag hade i krukan såg lite nerstämda ut, minst sagt. De råkade ut för ett riktigt åskregn och blev aldrig riktigt bra efter den duschen. Det är riktigt varmt ute,över 25 grader på min balkong som är i solen. Det betyder att jag och katten kan sitta där hela kvällen och bara mysa. Ta en öl och drömma om Grekland. Jag håller på att göra en kalkyl på hur mycket det kommer att kosta , ungefär, att ge sig iväg på en ö-luff nästa år. Bara tanken gör mig lycklig!
Nu åker parasollen upp på balkongen! Trevlig kväll där ute!

Mattrasor...

I dag har jag sytt ihop mattrasor i ett par timmar. För er där ute som inte vet vad mattrasor är får jag väl förklara lite närmare. Det är långa remsor av gamla kläder och lakan som man helt enkelt syr ihop och gör stora nystan av. Allt detta blir sedan vävda trasmattor som blir så fina. Det är lite tråkigt at sy men det får man ta om man vill få sina mattor. Mamma har äntligen fått kontakt med en kvinna som väveroch till hösten ska det vävas.
Nu måste jag röra på mig lite. Gå ut och få lite luft.

Fotbolls...fans!

Träffade Hayley och Jocke i stan för att äta och dricka en pint eller två! Inte visste vi att det var match med stort M. Där satt vi och runt oss satt fullvuxna män som skrek och gapade, antagligen när någon i lagen råkade få en boll i mål eller när de missade. Svårt för en vanlig dödlig att förstå sig på dett gladiatorspel. Här klagas det på att barn och inte minst ungdomar skriker i stället för att prata. Jisses, de skulle varit med i kväll så hade de aldrig klagat mer. Mina känsliga öron mådde inte bra alls! Inte nog med skrikandet många pratade med TV-n! De ni är lite speciellt även om man druckit lite öl. Fotboll är jätte kul men inte ska vi ta det så här allvarligt, jag menar en del "grabbar" hade mord i blick...inte solsken.
Strunt samma vår kväll var jätte trevlig.

Klätterpelare.

Nu har jag skaffat en klätterpelare till Merlin. Den vägde den, trodde armarna skulle ramla av. Jag köpte den i Nordstaan så det blev en bit att bära och kånka. Nu har jag precis monterat färdigt den och nu ska jag bara hitta bästa stället där den ska stå. Man får pröva sig fram helt enkelt. Här finns ju inte så mycket plats så det lär inte bli så svårt. Merlin har redan prövat att klättra och nu är han helt slut och sover i stolen. Han är fortfarande liten det märker man för han kan inte hoppa så bra ännu. Pelaren är över en meter, nästan 1,5m. Den har avsatser och ett litet krypin.På översta delen hänger en boll och gissa om den var populär? Det ska verkligen bli kul att se vad han gör med den framöver. Jag tror alla katter tycker det är kul med en klätterpelare och de kan ligga på översta delen och ha full koll på vad som händer runt omkring.
Se där, nu blev det plötsligt ännu mer blå himmel.

Filmer...

Nu har jag sett på filmer, en hel kväll till långt efter midnatt. Ganska skönt att inte behöva bry sig om tider. det gör inte något att man kryper till sängs riktigt sent. Jaha så vaknade man sent också, bärmare bestämt kl.9.45. Till o med katten sov länge.
Mamma var ju som bekant här i går och det var kul att hon orkade och ville komma hit. Hon orkar inte så mycket och det känns som om hon bara blir tröttare och tröttare.
Flikar av en blå himmel tittar fram bland molnen och det blir genast ljusare.Ja Hayley ,det är gott nog bara det inte regnar! Man får ju sänka ribban och vara nöjd med det som bjuds! Med andra ord så ska jag göra ett tappert fösök att inta klaga på vädret i tid och otid.

Inget regn... regn.

Det såg så lovande ut. Inget regn men nu vräker det ner som vanligt. Det är ingen ide att reta upp sig, det går inte att ändra på. Har min nya bok, öluffa i Grekland och gissa om jag drömmer? Spenderade flera timmar på att läsa vad man ska göra och inte göra. Det är en mycket bra bok och det är inte konstigt att den har blivet en slags "bibel" för alla som vill öluffa. Jag ska planera min resa noga och det ska nog bli bra bara jag kan spara tillräckligt med pengar.
Mamma har precis åkt hem och hon var jätte trött. Det gick i alla fall bra och hon tyckte så mycket om katten! Jag önskar hon kunde ha en egen katt men det går inte för hon orkar inte. Jösses, vad har hon för liv egentligen? Sitter där hemma på soffan och gör ingenting. det är skrämmande hur en del gamla har det. Hemtjänsten titar in då och då men har aldrig tillräckligt med tid. Tid för ett samtal eller att gå ut en stund. Man blir rädd för sin egen framtid om det ska vara så här. Ingen ide att tänka på det , Lev nu och ta vara på alla fina ögonblick t.ex. nu när regnet smattrar mot balkongräcket!

Kattfnatt...

Ja, han får verkligen fnatt med jämna mellanrum. Jag skulle byta lakan i min säng och då blev det kul värre! Det var nästan omöjligt att få på påslakanet med en katt som kröp in med täcket och sedan hoppade runt där inne! Gissa om det såg roligt ut? Man suckar och skrattar för allt tar dubbelt så lång tid att göra. Han har börjat burra upp sig också för att se extra farlig ut! Sedan hoppar han och skjuter rygg med öronen bakåt! Ja, ja man är en farlig katt.
I dag kommer mamma hit för hon vill träffa katten och vi ska sy mattrasor för nu har hon någon som kan väva. Hur kul som helst för det blir så fina mattor. Vi ska äta en god sallad med Fetaost, Oliver och Tsatsiki. Till detta ett gott vin. Inte dumt alls en sådan här halvgrå dag.

Regnet...

Det har väl inte undgått någon att det vräker ner där ute. Mina stackars blommor på balkongen fick räddas undan drunkningsdöden då krukorna var fulla av vatten. Ingen risk att de torkar ut med andra ord. Vad göra? Jag läser och ser på film samtidigt som jag verkligen försöker intala mig själv att regnet har en hög mysfaktor. Det går sådär kan jag ju säga. Min yngsta dotter äääälskar regn och just nu skulle jag gärna ha samma inställning! Det som är mysigt här är min katt " Merlin ". Han sprider en härlig stämning antingen han leker eller bara sover på soffan. Han sitter gärna i fönstret och håller koll på världen utanför.Just nu droppar det och låter när regnet slår mot balkongräcket. Himlen är grå och det finns ingen ljusning men ändå vet jag att bakom det där gråa finns solen. Det är i alla fall en härlig tanke som jag ska bära med mig nu när jag ska ut i det blöta för att handla lite.
Raindrops are faling on my head!

Åska och regn...

Hannah och pojkarna har varit här ett par dagar. Det är alltid så roligt att ha dem här även om det bara var ett kort besök. Vi tittade på minneshögtiden för M. Jackson och man kunde inte låta bli och tänka på vad bra det hade varit om han fått höra allt det här när han levde.En mer ensam och utsatt människa får man väl leta efter och hela hans liv var djupt tragiskt. Hoppas nu att hans barn blir lämnade i fred och inte jagade av världens fotogafer. Risken är väl överhängande då fotografier på dessa barn kommer att inbringa fantasisummor.Cirkusen som massmedia vill ha kommer väl tyvärr att fortsätta.
Åskan drog in över oss i natt och regnet öste ner. Allt på min balkong blev genomblött och alla krukor var fulla av vatten! Mattorna ska nu få torka i tvättstugan för jag ska tvätta i eftermiddag. Merlin brydde sig i alla fall inte om varken åska eller blixtar vilket var bra. Enya bryr sig inte heller, hon är helt lugn. Det var lite otäckt tycker jag. Det är det när det händer mitt i natten och det tyckte pojkarna också.
Så var det här besöket slut och de åkte hem med ett tåg som gick lite över kl.15. Det blir alltid så tomt och konstigt när de åker hem. Det är bra att jag har tvätten att ta hand om. I kväll ska jag se på filmen " Australia".

Moln och regn...

Fan trot! Jag är så varm och det känns som om jag ska explodera vilken minut som helst. Tangentbordet är klibbigt och vad mer kan jag gnälla om nu när jag är igång. Jag åkte in till stan, gick till Claes Olsson och köpte en FLÄKT! Det är jätte skönt men Merlin vet inte riktigt vad han ska tycka. Han undersöker fläkten och fösöker komma bort ifrån vinden! Denna katt, som har blivet min följeslagare, för han följer med så fort jag rör på mig. Han " pratar " också och det är så gulligt. Jag är så glad för honom , nu finns här någon mer inte bara jag. Tittar ut och himlen ser lite annorlunda ut. Regn på väg! Det är så att jag skulle vilja springa ut i regnet och dansa när det kommer. Den här värmen har inte varit bra för våra fågelvänner. Häromdagen såg jag två Skator som försökte kyla av sig. De låg där på gräset med vingarna utsträckta och med öppna näbb. Jag hoppas att de överlevde för det såg så dramatiskt ut. Tittar ut igen och alla träd är stilla, det är precis som om de väntar på regnet. Undrar om träden också längtar efter svalka där de står med sina utsträckta grenar och under jorden rötter som väntar och väntar. Den här värmen har varit fantastisk men då ska alla ha tillgång till bad i form av havet, en sjö eller en pool. Så är det ju inte så det har varit jobbigt för många inte minst alla gamla människor. Jag har ringt min mamma ofta bara för att förvissa mig om att hon klarar sin vardag i värmen. Hon är så klok, dricker mycket och sedan tillbringar hon sin tid i sovrummet där det är svalt. Nu ska jag gå ut på min balkong för nu är det bara 24 grader varmt!
Regn, regn kom och svalka oss!

Semester.

Äntligen får man vara ledig och inte tänka på tider, planeringar,barn och allt annat som hör förskolan till. Nu lägger jag det åt sidan en hel månad och tro mig, här ska det njutas. I dag lördag ska jag införskaffa lite blommor till min balkong. Hettan är väl så gott som över för den här gången så nu kan man röra på sig igen. Har inte gjort något här hemma men det hinner man väl med om det blir några regniga dagar.
Hoppas att det går att sitta på balkongen i dag. Det har varit alldeles för varmt den senaste tiden med nästan 40 grader även med parasollen uppe. Bussar och spårvagnar ska vi ju inte prata om! Nu behöver jag inte åka hem från Angered när det är som varmast.
Dags att göra sig iordning och åka till Olskrokstorget.

Kras...

Skålen som " Merlin " sov i ramlade ner och gick sönder. Lite tråkigt är det för jag hade egenhändigt tillverkat skålen. Ja, ja, egot fick sig en törn och det skadar ju inte. Materiella ting och kattungar går inte ihop. Jag får plocka bort det som är viktigt helt enkelt. Det var ju bara frågan om när det skulle hända, jag menar kraset. Han blir starkare och starkare och kan han hoppa! Det är så vackert hur en katt har en så total kontroll över sin kropp. Jag måste nu ligga steget före när det gäller smarta lösningar för att rädda det som räddas kan. Han börjar bli lite väl intresserad i mina blommor så nu ska jag införskaffa Kaktusar ju taggigare desto bättre. Elak? Nej det tycker jag inte. Så länge jag ger honom massor av roliga leksaker så kan jag se till att mina saker lämnas i fred... för det mesta i alla fall. Nu har det lilla monstret somnat på ryggstödet på soffan och jag kan koppla av en liten stund. Du milde tid, det är som att ha småbarn igen som är på allt! Det är tur för hnom att han är så gullig. Han är min lille kompis och en olycka, ja det får man ta!

Vaaaaaaaaaaaarmt!

Nu orkar jag snart inte mer! Spårvagnar och bussar! Behöver jag säga mer? Det är hemskt, ren tortyr faktiskt. I dag var jag tvungen att gå in på ICA här efter att jag raglat av vagnen här vid Allhegonakyrkan. Man får nästan panik innan man kommer av. Köpte en dricka och gick sakta hemåt. Satte mig på en bänk i skuggan och kände att livet återvände. Om man ändå fick ligga vid en strand så hade det här vädret varit perfekt. Nu är det sista dagen på jobbet i morgon och sedan är jag ledig i fyra underbara veckor. Måtte vi nu bara få bra väder så att det blir sol och bad varvat med en del läsande och annat kul.
Hannah o pojkarna kommer hit på måndag och stannar ett par dagar. Det vore kul om vi kunde åka till Lundbybadet för där trivs killarna. Vi kan ju möta upp med Hayley o Jocke också! Vi får väl se vad vädret gör.
Min lille katt " Merlin " ligger nu och sover i en skål! Han får precis plats i  den. Jag tog ett kort på honom i skålen i går. Ska visa det när jag orkar...

Kattbad...

Visst, det är varmt även för en busig liten katt. Han behövde väl också svalka av sig,kanske. Jag skulle precis använda toaletten och som vanligt kom min kattunge farande och kom till, i toaletten först! Jag fällde upp locket och plums där var katten i toaletten! Tur att det var rent men ändå. Jag fiskade upp honom och nu liknade han en liten blöt råtta! Jamade patetiskt och blev inte gladare när jag duschade honom. Lindade in honom i en handduk och tro det eller ej han började spinna.Lille vännen, vilket äventyr och jag kunde inte sluta skratta för det såg så roligt ut.

Näset...inga maneter, total lycka!

Ja,så var det dags att inta stranden ute på Näset. Anlände dit strax efter kl. 8.00 i morse. Vad hade hänt? Det såg ut som en stor soptipp! Hade jag hamnat på fel ställe i värmen? Nej då , det var mitt älskade Näset nersvinat av lata icke tänkande människor. Man får inte ha med sig sin hund för vi vet ju vad som händer då! Jag tror inte ett dussin hundar skulle svina ner så som folk hade gjort. Där låg,blöjor,ben, plast,halväten frukt, emballaget från marinerat kött,ett och annat klädesplagg, en sula från en sko och listan kan göras ännu längre. Tragiskt att folk kan göra så här. Hur tänker man eller tror man bara att någon annan ska städa. Tre killar städade febrilt och fyllde den ena stora säcken efter den andra. Dagens hjältar och de fick mycket uppskattning från oss som hade kommit tidigt. Det blev en livlig dikussion om vad man ska göra för att få stopp på detta ofog som närmast kan liknas vid vandalisering!
Hade i alla fall en härlig förmidddag med mycket badande. Vattnet var 20 grader varmt så alla maneter hade flytt och det var fritt fram att hoppa från bryggan. Hur vackert är det inte under vattnet, så grönt och fullt av bubblor blir det när man rör sig upp mot ytan. Jag åkte hem efter fyra timmar då det började bli mycket folk och så ville jag inte få för mycket sol. Hemresan gick bra då jag hoppade på en 7-a som var en ny spårvagn, en s.k. " italienare ".

RSS 2.0