Inför Advent.

Nu har jag städat klart och behöver en paus innan jag ska stryka gardiner och alla dukar. Jag blir väldigt trött och konstig i kroppen så fort jag gör något som att städa t.ex. Vill ändå få det fint tills i morgon. Vad har tiden taget vägen, snart är det Jul. Jag tror inte att jag någonsin har sett så fram emot Advent som jag gör i år. Hoppet om ett bättre år, att få vara frisk och jobba mitt sista år och sedan gå med flaggan i topp! Jag skall till Domkyrkan i morgon för att verkligen uppleva känslan av  Advent. Jag behöver också reflektera över vad som har hänt det här året, det bara försvann i sjukdom. Många tankar har gått genom mitt huvud, rädsla ,ångest och allehanda tankar om döden. Det är inte många dagar kvar nu tills jag ska träffa min läkare och jag har många frågor att ställa.
Nu ska ja i alla fall stryka lite och samtidigt lyssna på musik.

Ny dag nya tag.

Vaknade i morse och mådde som vanligt igen. Har varit nere i källaren och hämtat mina ljusstakar och alla tre fungerade trots flytten! Efter det satt jag och skrev ett brev till Janet i England. Det känns lite högtidligt att sitta och skriva på fint brevpapper. Skickade med en liten hög bröllopsfotografier. De kommer att lysa upp i novembermörkret och göra henne riktigt glad. I dag åkte Hayley och Jocke upp till Falun för att hälsa på hans mamma och farfar! Hoppas att de inte glömmer att skicka ett vykort, har ju inget därifrån. Jag samlar på vykort och har kort från det jag var liten. Fina svartvita kort som min pappa skickade till mig.
Nu ska jag äta en ordentlig middag , igår blev det inget ätande och nu är jag verkligen hungrig vilket känns riktigt bra. Jag känner mig gladare i dag, det går som sagt lite upp och ner.

Mår illa...

Ucsh och fy vad jag mår illa. Har varit uppe halva natten känns det som . Jag har kräkts från och till hela natten. Nu har jag släpat mig upp i alla fall och drucket lite saft. Det stannade i magen så nu är man på G igen. Jag ska försöka äta något och ta en tablett mot illamåendet. Det är konstigt men jag tror att mycket av det här att må illa sitter i huvudet. Nu är den här behandlingen snart slut och lag upplever varje behandling som en stor pina. Tur är det att jag inte kände så här i somras!
Sedan är det, det här hur jag upplever att jag ser ut! Jag ser ett gammalt ansikte i spegeln. Röda rinnande ögon, inga ögonfransar tillika ögonbryn och jag ser bara en massa rynkor som jag tidigare inte hade. Mina anhöriga tycker inte som jag. Visst, de tycker att jag är lite sliten och det kan jag köpa, men ändå. Det känns så jobbigt just nu och jag förstår inte, nu är det ju snart över. Kanske är jag rädd för att träffa min läkare,jag vet ju inte vad som komma skall. Jag vet att de vill undersöka resten av tarmen och det spökar i huvudet, speciellt på natten när jag inte kan sova. Ett år har snart gått och mycket tid har lagts på den här j-a sjukdomen. Tur är i alla fall att man inte är den som ger upp i första taget. Rädd däremot kan vi alla vara och det är jag.
Jag vill jobba igen, gå på gympa,se fram emot fredag, ränna runt som jag brukar och vara glad för det mesta! Alla ni därute, jag är på gång trots allt!

Vill ha mer snö!

Neej, nu ska det komma in varmluft igen. Det är så tråkigt för det är så fint med lite vitt på marken och man blir pigg av den kalla luften. Ja, ja det är nu inget man kan göra. Mötte i alla fall Hayley i stan och handlade lite kläder  till henne. Vi hade riktigt kul i alla affärer. Gick och fikade för vi behövde sätta oss ett tag.
Det var skönt att komma hem och tända lite ljus.Här är varmt och skönt och jag sitter och myser i min soffa. Nu ska jag sy ett tag innan det är dags att krypa ner i sängen. I morgon ska jag testa mina elektriska jlusstakarför att se om de överlevde flytten. De blev ju ordentligt omskakade i sin låda! Tur att de inte är så dyra.

Hemma igen.

Har haft en mysig helg tillsammans med Linus och Andreas. Linus gjorde chokladbollar till fredagsmys och vi tittade på Idol. Efter det tittade vi på Rädda Willy 2. Jag gillar verkligen de här filmerna. Vi tittade på Rädda Willy 3 på lördag kväll efter stjärnor på is! Jag spelade också Nintendo Wii! Jätte kul kan jag säga.Pojkarna lärde mig hur man Bowlar. Vi hade jätte roligt och jag fick till och med beröm! Jag var ju nybörjare. Gissa om vi kom i säng lite sent? Spelar roll, det var ju helg och pojkarna behövde inte kliva upp på morgonen och gå till skolan.
Som så ofta skulle pojkarna på kalas. Det blev tyst där hemma och jag satt och broderade hela eftermiddagen. lekte med katten Pelle samtidigt. Han är som en hund då han apporterar! Han har en liten docka och den går han och bär på och sedan lägger han den framför fötterna och då skall du slänga iväg den. Han springer sfter den och kommer tillbaka med dockan. Så här höll vi på hela eftermiddagen och när kvällen kom var Pelle ganska trött.
Träffade Hayley i stan i dag på eftermiddagen. Vi åt en sallad och satt och pratade. Alltid lika roligt. Åkte hem i kylan och det var verkligen skönt att komma in i värmen. I morgon är det dags att åka till Östra Sjukhuset igen. Jag säger inte mer om detta då alla vet vad som gäller!

Åker till Hannah och pojkarna.

I dag åker jag till Hannah och jag ska vara där tills på söndag. Hur roligt som helst. Nu blir det inget bloggande förrän på söndag kväll eller på måndag. Nästa vecka är det behandlingar igen och jag tycker det blir bara svårare och svårare att gå dit. Det är väl för att det snart är slut antar jag. Ser fram emot att få prata med min läkare den 10 december.
Nu ska jag packa ner en bok, mitt broderi och annat som man behöver inför helgen.
Ha det så gott därute.

Mörkret.

Det var verkligen mörkt i morse. Vaknade kl 9 och det var fortfarande inte det minsta ljust. Kände mig verkligen sömnig! Jag rann ett bad och låg där badkaret både länge och väl. det var riktigt skönt. Hemmaspa helt enkelt. Åt sedan frukost och hoppades att det skulle sluta regna vilket det gjorde. Tog på mig väl och gick ut på promenad i skogen. Helt underbart som vanligt. Vattnet porlade och det susade i träden. Var ute i nästan en timme och det känns fint i kroppen. Jag tror att jag har blivit lite starkare i mina ben! Det är det som är meningen, jag vill bli stark igen. Nu sitter jag i min kära soffa och broderar samtidigt som jag lyssnar på musik. Just nu lyssnar jag på Faures Requim! Man känner verkligen frid!

Dyster vecka.

Har inte haft någon lust att skriva då man har varit ledsen för det mesta. Mamma blir allt svagare och hon är nere nästan jämt. Vi har dåligt samvete för vi inte orkar eller kan vara hos henne så mycket som vi skulle vilja. Det är inte någon höjdare att bli gammal och skröplig i dagens Sverige.Hemtjänstens personal springer som skållade råttor mellan vådrtagare. Hur fort ska det gå? Var finns värdigheten? Jag tycker lika synd om personalen som om min mamma. Hon orkar inte med tanken på ett äldreboende för hon har bott i sin lägenhet sedan vi var barn,jag var 6 år när vi flyttade dit. Man kan onekligen förstå henne. Vi får helt enkelt söka mer hjälp till henne och sedan får vi åka til henne så ofta vi kan. Mamma ställer inga krav på oss men v vet att hon lider av sin ensamhet . Hon sitter där och grubblar och blir bara mer och mer nere. Ush, jag vill inte bli gammal!!
I dag skall min älskade syster och hennes man hämta mamma så får hon vara på Orust bland Hästar, Kattor och Hundar. Mamma tycker det är jobbigt i bilen men väl där tycker hon att det är roligt. Det känns oändligt skönt att veta att hon har det bra hos Eva ooch Håkan
Nu ska jag skärpa till mig och gå ut i skogen för där får man frid och ett lugn som på få andra ställen. Jag är lyckligt lottad som har skogen runt hörnet!

Söndag.

Trodde jag skulle gå ut på promenad men så började det regna! Typiskt, men jag går nog ut ändå. Jag har bra regnkläder och stövlar också så det skall nog gå bra.Jag var inne igår hela dagen och känner mig i behov av lite frisk luft. Behöver ju inte gå så långt, bara man kommer ut en stund så räcker det . Jag började brodera lite men jag ser inte vad jag gör för mina ögon rinner hela tiden! Det är så irriterande och tråkigt och det är även svårt att läsa någon längre tid. Biverkning, det är bara att gilla läget några veckor till. Efter det är jag FRI från den här långa perioden av cellgifter.Det är roligt att det faktiskt sammanfaller med advent,Lucia och sedan Julen.Mina planer är att efter Jul börja träna för att få igång min stela kropp igen. Börja jobba halvtid ett par veckor och sedan förhoppningsvis heltid igen.Tanken svindlar! Nästa år måste bara bli ett bra år.Jag vill vara frisk och leva ett normalt liv igen och det skall jag! Det blir mitt sista år sedan blir jag pensionär. Det låter nästan lite komiskt. Vad händer då? Jo, jag skall läsa religion och filosofi. Det har jag velat göra länge och då får jag tid att föverkliga en dröm. Här sitter jag och drömmer när det är meningen att jag ska gå ut även om det regnar. Det heter ju att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder. Så där, nu går jag ut en sväng i skogen.

På jobbet.

Nu är jag hemma igen efter att jag varit på jobbet och hälsat på. Alltid lika roligt att få träffa arbetskamraterna och sitta och prata lite. Stannade ganska länge, tills alla haft sin rast. Regnet vräkte ner när jag skulle hem, typiskt Novemberväder. Gick in på nya ICA numera Maxi och oj vad stort det var och så fint. Där finns allt och även om det var svårt att hitta det man vill ha så lär man sig snart var allting finns. Skyndade mig hem i regnet och nu har jag intaget soffan och ljusen är tända.Helgen lägger sig som en mjuk filt runt mig i soffan!

Min promenad.

Nu har jag varit nere i Lärjedalen! Nerför backen och sedan gick jag en bra bit innan jag vände med tanken att man ska ju orka gå tillbaka också. Var väl lite orolig för backen men det gick jättebra med ett par små pausar. Det var så vackert där nere med ljudet från vattnet och sedan tystnaden bland alla träd . Jag kom upp för backen på något vingliga ben men skam den som ger sig. Det känns i alla fall helt underbart att vara ute och röra på sig. Jag vill bli stark igen och något säger mig att nu är det dags även om man blir lite vinglig och trött. Glädjen över att kunna gå är enorm och naturen , alla träd ger mig ny styrka.
Har pratat lite med min gamla mamma som inte har det lätt med sin värk och undersökningen som hänger över henne som ett mörkt moln. Måste ringa henne lite oftare för hon blir så glad.
Nu kurrar magen så nu är det dags att fixa lite mat.

Obama!

Så vann han som väntat! Hur han vann är ju helt fantastiskt! Hans sätt att faktiskt inspirera så många att ställa upp är liknande vad Kennedy skapade på sin tid. Orden som blev historiska"Det är inte vad Amerika kan göra för dig utan vad du kan göra för Amerika". Alla minns de här orden och om inte så har man nog läst om detta i historieböcker. Det var oerhört gripande att se folk och speciellt Jessie jackson med tårar rullande nerför kinderna. Man föstår hur stort det här är för Ameika och förhoppningsvis för resten av världen. Vi kanske får se mer dialog i stället för krigföring och bara det är "change".
Träffade Hayley i stan och vi åt lunch och hade en trevlig pratstund. Det var kallt på vägen hem och jag pinnade på för att komma hem så fort som möjligt. Gick förbi konditoriet på City Toget och där satt tre små tanter med sitt kaffe och bakelse. Utanför fönstret stog tre rullatorer parkerade, snyggt och prydligt parkerade i en rad! Lite rart, eller hur? Sprang in på ICA och köpte mjölk och sedan hem till värmen och soffan.

Valet i USA...

Har precis kommet hem efter mötet. Det var verkligen bra och alla tyckte säkert att vi behöver en utvecklingsgrupp i Lövgärdet. Alla hade något att prata om och nu samanställer Lotta vad vi ska ta upp nästa gång. Roligt för mig att vara med då det just nu blir en tydlig länk till jobbet. Kul att se Olle tillbaka i verksamheten och han verkade må relativt bra. Världen är liten ibland. Linda som jobbar på Lilla Räven bor också i Kortedala, nästan runt hörnet från mig! Verkligen kul och vi bytte telefonnr. för hon vill också gå ut och gå. Jätte roligt för det är ju alltid kul att promenera tillsammans med någon. Hon har inte varit nere Lärjedalen så det kan bli riktigt roligt.
Vem vinner valet? Det ser ut som det blir Obama, just nu i alla fall. Det är verkligen spännande. Jag har väl aldrig tidigare varit så intresserad av ett val i USA. Det är säkert pga att det är ett historiskt val, med en "svart" kandidat för fösta gången någonsin. Kommer folk att lägga sin röst på Obama nu när det verkligen gäller? Jag ska glo på teve så länge jag orkar och följa valvakan ifrån soffan. Jag hoppas att Obama  vinner!

Typisk Novemberdag.

Grått och disigt, det är ju November! För en gångs skull är jag jätte glad för det. En lång sjukskrivning är snart slut och det bubblar i hela mig av glädje och tacksamhet. Jag har haft Cancer och det har ibland varit riktigt tufft men jag lever och det finns en framtid! I eftermiddag ska jag på ett möte i Lövgärdet, närmare bestämt på Kryddnejlikegatans Fsk. Vad det handlar om, jo utveckling. Ett bra ämne tycker jag då vi inom föskolan behöver tänka utveckling hela tiden och inte köra fast i en verksamhet som inga visioner har. Epitetet, vi har alltid gjort så här, är skrämmande och ganska vanlig i vår verksamhet. Världen omkring oss förändras, på gott och ont, hela tiden och detta påvekaräven allas våra barn och då är det viktigt att vi som pedagoger vågar ifrågasätta det vi gör och ta till oss nya sätt att tänka och därmed utveckla vår syn på barns lärande. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta men jag sparar mina tankar tills vårt möte.
I går kom Ewa, från jobbet hit och vad det var roligt att se henne! Hon är ju alltid ledig på fredagarså jag har ju inte träffat henne på fredagsfika.Ännu en länk till min arbetsplats som jag saknar. Nu skall jag bara få till en träff här hemma med Salme och Mona!

Skogen.

Har precis kommet tillbaka från en ganska lång promenad i skogen. Skogen finns runt hörnet på mitt hus, helt fantastiskt tycker jag. Det ända jobbiga är att jag ingen kondition har längre. Jag gick väl en timme och nu känns det i benen! Skall försöka gå den här rundan lite oftare. Jag fotograferade lite också.
i går var mamma, Hayley och Jocke här och vi åt en god middag, med lite vin till. det var riktigt trevligt och mamma tyckte det var roligt att träfffa Hayley och Jocke. Hon har ju inte sett dem sedan bröllopet. Mamma är krasslig igen och skall i nästa vecka gå igenom en Kolloskopi. Kära Gud , det får inte vara Cancer igen!! Hon har gått igenom nog nu med sin bröst cancer i somras. Det känns lite ledsamt det här och allt vi kan göra är att hoppas på det bästa. Vad jag är trött på denna sjukdom som har drabbat vår familj så hårt. Min mormor hade också Cancer och gick bort när jag var liten. Nog om detta, man blir ju bara nedstämd av att tänka på det.
Nu ska jag läsa min Obama bok.

RSS 2.0