Östra Sjukhuset

Knatade iväg till sjukhuset kl. 6.45 i morse med tom mage och dallriga nerver, som vanligt. Det var dags att ta bort "Port-a-cathen". Det var ett litet ingrepp men... Jag är som jag är och jag har lite svårt för operationer, stora som små. Det hela gick naturligtvis hur bra som helst och efteråt åkte jag hem och sov i flera timmar.
Jaha, så var det då det här med min busiga katt! Han fick mega fnatt och studsade mellan väggarna och lekte med allt som fanns. Han hoppade från köksbordet över till diskbänken och kras! Kaffebryggaren i glas gick i tusen vassa bitar tillsammans med en mattallrik!Neeeeeeeeeej, inte mer! Jag börjar allvarligt talat att bli en aning trött.Blev lite arg, minst sagt och gick därifrån för att räkna till tio ett par gånger. Sedan var det bara att städa och dammsuga alla små, små glasbitar. Det är tur för honom att han är så söt men ibland lever han farligt.

Visst är han vacker, min fyrbente vän! Dagen kommer då han lugnar ner sig och då kommer jag antagligen att skratta åt dessa episoder med glaskross, förstörda plantor och en katt som balanserar i hyllorna.

080823...

För precis ett år sedan i dag gifte sig min Hayley med sin Jocke! En sådan fin dag det var även om jag inte mådde så bra p.g.a Cellgiftsbehandling. Solen strålade och det var så där lagom varmt och "alla" var där. Här kommer en fin bild tycker jag. Grattis till er båda på ettårsdagen!
 

" Merlin"

Ja, Merlin är min katt om det nu har undgått någon därute! Just nu känns det som om jag skulle vara tacksam för att jag får bo ihop med denna pälsklädda varelse. Allt sker på hans vilkor. Jag sover dåligt för han börjar leka så fort jag lägger mitt arma huvud på kudden. En stund senare kommer han och då är det rengöring som gäller. Jag är tydligen smutsig och skall därför genomgå en tvagning som är ganska smärtsam. Tänk er sandpapper i ansiktet. Jag har nämt detta tidigare och jämfört det med peeling. Tittade i spegeln och förväntade mig en föryngring på grund av denna behandling men allvarligt, jag såg ingen skillnad. Vad är det man känner? Jo, det är en djup samvaro med ett magiskt djur. Katter är mycket speciella och de har var dyrkade i det antika Egypten. Här i Norden var de kopplade till mörkare krafter och kontentan är att de faschinerar oss människor och har varit en del av våra liv i tusentals år.
I går natt slängde jag ut Merlin från sovrummet. Jag var trött och ville sova men icke. Merlin ville leka! Han hittade en prasslig leksak och spelade hockey under min säng när klockan var 22.00! Där gick gränsen. Jag kravlade mig ur sängen och fick till slut tag på min fyrfota vän. Han åkte ut , huvud först och jag drog igen dörren. Tystnad, lugn, sova tänkte jag. Utanför dörren satt Merlin och jamade patetiskt för han var ensamast i världen! Mitt samvete gick igång, hjärtlösa människa, katten blir skadad...psykiskt. Han kommer nog att kissa bakom soffan osv. Jamandet upphörde och antagligen somnade jag och vaknade utvilad. Öppnade dörren och in kom en katt som kurrade och gossade och det var svårt att gå upp. Summan av detta blir att ingen tog skada. Livet fortgår och ja, jag sätter fast blomkrukorna med häftmassa, klipper klor och älskar min busiga katt.

Söndag...

Gick upp kl. 10 efter att ha gossat länge med min katt! Han är helt underbar. Jag måste fixa iordning mig nu och ta ut honom i selen. Det går faktiskt ganska bra och övning ger färdighet. Det kommer väl att ta lite tid innan han vänjer sig. Så är det med en valp också i början. De tycker inte om att vara kopplade. Vem vågar släppa ut sin katt helt själv i dag? Folk är inte så snälla mot katter och det var ingen trevlig läsning i tidningen om händelserna i Lerum.Hur mår man om man plågar ihjäl djur på det viset? Ingen frisk människa kan göra något sådant! Hoppas att polisen får tag i den här personen så snart det bara går.
Så till något helt annat! Några bilder från Hannah och Niclas bröllopsdag! Håll till godo!






Fina , eller hur?

Sammanfattning...

Nu har det varit en händelserik tid, minst sagt. Först var det Hannah och Niclas bröllop som var så fint och vackert. Pojkarna stog där i kyrkan och läste vars en liten Bibelvers och det fanns inte ett torrt öga någonstans! Hannah var så vacker och lycklig tillsammans med sin Niclas. Festen efteråt varade halva natten och alla hade kul.Det var lite saga över det hela. Två människor som inte haft det så lätt hittade varandra till slut! Jag hoppas att de nu får det bra med varandra och varför skulle dom inte få det? Åkte tåget hem i söndags för en vecka sedan och har nu gjort den första veckan på jobbet. SEGT var det, så nu är det sagt. Andra veckan har precis börjat och det känns lite bättre för nu kommer det fler barn med glada ansikten och förväntan i ögonen. Min sista termin är nu ett faktum och ja, det känns väldigt bra. Jag räknar inte dagar eller månader utan det gäller att leva i nuet och ta vara på den här tiden. Allting går så fort och ibland är det svårt att hänga med och det är därför som det är viktigt att stanna upp och vara närvarande i det som sker just nu. Visst är det svårt, vi tenderar att planera framtiden på olika sätt, det är i morgon, nästa vecka, nästa år o.s.v. Ja men, nu då! Sitter här och skriver med min katt bredvid mig. Han ligger raklång på soffan och låter som en liten maskin. Tänk vad katter kan njuta! Nu ska jag fortsätta läsa boken jag lånade av Haris på jobbet. Det är Ayaan Hirsi Alis bok "En fri röst". Ayaan är född i Somalia, har bott i Holland men är numera bosatt i USA. Hon tvingas leva med livvakter då hon hotats med döden efter mordet på hennes vän Theo Van Gogh som mördades på öppen gata i Amsterdam. Hon skriver om sin barndom och uppväxt och sin kamp att befria sig från en ålderdomlig och tvingande kvinnosyn. Man blir brutalt påmind om hur fruktansvärt svårt tusen och åter tusentals kvinnor har det just nu 2009! Man känner sig tacksam för att man bor i en del av världen där man kan göra sina egna val utan rädsla och tvång. Det är därför inte så konstigt att hon blivit en internationell symbol för kvinnokamp över hela världen.

RSS 2.0