Hurra, lådorna är borta!

Så där ja, nu är alla lådor borta! Det känns verkligen som nu är det färdigt här hemma hos mig. Jag fick upp de sista tavlorna och det blev så fint.
Har även haft lite tid för läsning.Egentligen skulle jag ha tittat på rosa bandet galan men jag fixar inte allt prat om Cancer.Det är för nära mitt liv just nu så jag valde att hoppa över det i år. Nu är jag faktiskt riktigt trött och skall krypa ner i min goa säng.

Mitt bankkort....som försvann!

Skulle ta ut pengar när jag var klar på ÖstraSj. Stoppade in kortet som vanligt, pinkod och sedan pengar. Då kom ett meddelande att " behåller kortet, kontakta din bank för utredning". Jaha, jag såg nog ut som en fågelholk. Åkte hem via Gamlestaden och in på banken som var full med folk. Lång väntan blev det och jag fantiserade om vad som hade hänt. Har någon länsat mitt konto? Fanns där inga pengar på kontot? Fast det vet jag ju att det var absurt att tänka så. Äntligen blev det min tur och ingen förstog vad som hade hänt. Allt var i sin ordning. Nu får jag vänta tre dagar innan ett nytt kort kommer i posten. Slutsats, bankomaten måste ha varit hungrig eller på dåligt humör!
Nu ska jag sätta upp de sista tavlorna som är foton på Hannah , Hayley och några på pojkarna. Sedan hämtas alla lådorna och det är jag glad för då de tar en massa plats som jag behöver till annat.
I kväll ska jag mysa i soffan med boken jag nu har börjat läsa, Barack Obamas " Att våga hoppas".Han är inte bara presidentkandidat han har hunnit med att skriva två böcker också. När får han tid mitt uppe i allt som händer?Han är en fantastisk talare och han kan skriva, blir han inte president så kan han bli en bra författare! personligen hoppas jag att han vinner.Vita Huset behöver vädras och få en ny inriktning efter år av konservatism med en ledare som bara vill föra krig som enbart har bidraget till lidande och ett växande förakt gentemot U.S.A. Så, det var mina poltiska tankar för i dag.

Go d morgon..

Klockan är lite över åtta och här sitter jag. Solen tittar fram , hoppas det inte regnar i dag. Vi har fått så det räcker ett tag.Jag ska ta en tur till Östra Sj om en stund. Fy vad det tar emot. Det är säkert för att det snart är slut.
Fick precis ett mejl från flyttfirman och i kväll hämtas alla 56 lådor! Gissa om det blir skönt? Hela min klädkammare är full av lådor, cirka 26 st. Resten står nere i källaren och tar plats. Snart har jag bott här en månad, vad tiden går fort. Nu måste jag skynda mig, dricka upp mitt kaffe och sedan ge mig iväg till det "roliga".

Oktober, snart slut.

Jaha, och, tänker väl de flesta och undrar vad menar hon nu då? Allt handlar om min behandlig. Nu är det inte långt kvar och bara det gör att jag känner en otrolig glädje. Jag har fixat det här och nu är det bara november och december kvar. Mer än hälften är avklarat! Det har varit en skrämmande resa, hela det här året. Ordet Cancer är så laddat och det är klart att det påverkar en hur stark och positiv man än är. Jag tror jag har lärt mig en hel del om vad som är viktigt och det som är mindre viktigt. Just nu tycker jag att jag ser riktigt gammal ut, man är väl lite sliten. Mitt hår är som "hö", torrt och det har också blivet tunt. Skit samma jag LEVER och det finns så oändligt mycket att glädja sig åt. Mina älskade barn och barnbarn inte minst. Vad skulle jag vara utan dem?
Min nya lägenhet är ett riktigt lyft! Här är så mysigt och den är bara min. Jag är som en Björn som kryper in i sin lya och kurar ihop sig i höstmörkret. Man tänder ljus överallt och bara njuter. Jag har en ny bok som jag ser fram emot att påbörja, Barack Obamas "Att våga hoppas". Bara tanken, en "svart president" är ju svindlande i ett land som U.S.A. jag hoppas att han tar hem segern!

Min Video...

Här har jag suttit med pannan i djupa veck och undrat varför videon inte har någon kontakt med TV-n! Drog ut hela alltet så att jag kunde se baksidan ordentlig på TV-n Tog ut skartkabeln som satt helt fel och satte in den på rätt plats. Så enkelt var det. Skönt att det funkar igen då jag är så beroende av videon. Ibland krockar program som man vill se eller så kommer  de alldeles för sent på kvällen och då är det bra att ha en fungerande video. Är glad att jag kunde ffixa problemet utan jhälp!!
Kan själv .......ibland.

Helgen.

Har inte haft tid att blogga men nu är det dags igen. I lördags satte jag upp de sista tavlorna strök gardinerna och fick upp dem. Det blev så fint och ombonat, kronan på verket helt enkelt. Nu är det bara en sak kvar och det är gardinstången i vardagsrummet. Peter kommer hit nu på onsdag och fixar den. Vi har den 20 oktober i dag så det har tagit nästan tre veckor att få i ordning. Ja, ja det är väl egentligen inte så konstigt, man är ju inte helt frisk. Hur som helst så trivs jag verkligen . Här är så ombonat och mysigt speciellt nu när höstrusket har börjat och man tänder sina ljus på kvällarna.
I går kom mamma hit och vi åt hennes hemlagade ärtsoppa! Det var sååå mumsigt! Efter det pannkakor, helt perfekt. Vi tittade på alla korten från bröllopet och mamma fick välja några kort som hon ville ha. Stackars mamma, hon hör dåligt ,ser dåligt och ovanpå det har hon en massa värk. Hontycker det är jobbigt att leva och jag känner mig helt maktlös, vad gör man? Det finns naturligtvis inga enkla svar på detta. Jag önskar bara att hon inte behövde vara så ensam. Det blir mycket grubblande och det blir lätt negativt och det är inte konstigt. Mamma var en mycket aktiv person. Hon målade porslin , broderade, virkade vackra saker som dukar och spetsar. Inget av detta kan hon längre göra så jag kan förstå att hon blir deprimerad. Hon behöver träffa andra som är i samma situation men hon orkar inte ta sig dit, till Träffpunkten. Det känns skönt att få skriva om sina funderingar runt detta att åldras. I Aftonbladet fanns i dag en rolig artikel om 40-talisterna som nu börjar gå i pension. Det handlade om den dåliga åldringsvården och att vi 40-talister kommer att göra uppror för att det är så dåligt. Jodå det håller jag helt med om. Frågan är som vanligt, kommer pengarna att finnas för en reformering av vår åldringsvård? För inte så länge sedan var vi i Sverige världsbäst på det här området men så kom neddragningarna år från år och nu är det verkligen inget att vara stolt över.Hemtjänsten är underbemannad och de springer mellan sin avårdtagare som skollade råttor. De har inte tid för samtal eller en liten fika bara det allra nödvändigaste och sedan iväg till nästa gamling som helst av allt behöver bli sedd och bekräftad.
Nog om detta nu.

Inga gardiner...

Det blev iga gardiner strukna i går. Jag pratade med Hayley och vi bestämde att vi skulle träffas på stan och äta en sen lunch. Efter det åkte vi hem till henne, har ju inte sett deras nya lägenhet. Jätte fin var den och vilken utsikt! Satt och tittade ut hela tiden. Såg hur molnen ändrade form och ett stort gäng Kajor gjorde en uppvisningsflygning som var otroligt vacker. Hur får man något gjort när man kan sitta hur länge som helst och bara njuta av det som pågår utanför fönstret. Inte bara det, du ser utöver stora delar av Göteborg och just nu färgprakten från alla träd.
Idag åkte jag till jobbet och som vanligt var det jätte kul. Bara att få hälsa på gör att jag känner att jag inte förlorar kontakten.
Åt lunch och stannade kvar och pratade med folket som hade rast. Var lite trött när jag åkte hem  och nu  ska jag vila ett tag.
En sådan vacker dag full av sol och frisk luft.Ta vara på småglädjorna!

Hyllor på plats!

Peter kom hit och borrade så det bara tjöt om det. Jobbigt ljud men det får man stå ut med. Det blev i alla fall jätte fint. Nu är allt nästan på plats och det känns minst sagt skönt. Peter kommer igen nästa vecka för att fixa min säng.Den ena sidan vill inte sitta riktigt fast och det måste ordnas innan hela härligheten brakar samman.
Eva och Håkan kom förbi och det var en trevlig överraskning. De hade varit hos veterinären med lilla Caprice och då passade de på att hälsa på mamma också och sedan mig. Synd bara att vi inte hade lite mer tid att bara prata. Det får bli en annan gång.
Nu ska jag in i duschen och sedan ska jag stryka gardiner och få upp dem. Efter det skulle jag vilja gå ut ett tag om det inte regnar. Jag vill ta några bilder på alla vackra löv innan de alla har fallit ner. det går fort nu, snart är träden kala och så "sover" dem tills våren kommer igen.

Tavlor på plats.

Vilade ett tag när jag kom hem efter behandlingen. Det är alltid bra att göra det för då mår jag inte så illa. På eftermiddagen klättrade jag på väggarna, med andra ord satte jag upp mina tavlor och det var riktigt kul. Det blev så fint och här är riktigt mysigt nu. Har precis pratat med bror min och han kommer hit i morgon kväll för att borra och sätta upp diverse hyllor och två speglar.Efter det är det klart här hemma, vad härligt det känns.
Nu till nåfgot helt annat. Visst är hösten i år väldigt vacker. Färgerna på träden är helt magiska och jag njuter verkligen av all färgprakt! Det kanske är så enkelt att jag lägger märke till naturen mer nu än någonsin förut.

Det börjar likna ett hem.

Vad kul,Hannah kom hit och Anneli också! jag fick en liten present av Anneli, ett ljus med vaniljdoft. Blev riktigt glad! Nu har min TV en ny säker bänk och det känns bra. Den förra var ju alldeles för klen, den hade bara tre ben och en glasskiva som höll ihop hela härligheten. Hayley skulle ställa videon och dvd-spelaren på plats och då ramlade glashyllan ner! Tur att inget gick sönder.
Har varit på provtagning och i morgon är det behandling. Gissa om jag är trött på detta? Snart är det klart, bara två och en halv månad kvar!

Här igen.

Det finns ett liv efter flytten! Det har varit jätte jobbigt men samtidigt roligt. Jag hade 54 flyttlådor att packa upp och det tog sin tid då jag inte orkar så mycket. Nu är allt utom fyra lådor klara och man tror knappt att det är sant. Här börjar så smått  att se ut som ett hem. Jag trivs verkligen i denna lägenheten för här är så tyst jämfört med min förra bostad. Här finns ingen biltrafik dygnet runt utan bara en parkering för boende. Jättebjörkarna är så vackra i sina höstfärger,gult i olika nyanser. Här finns också fina promenadstråk som jag är nyfiken på, bland annat en stig ner till Lärjedalen! Inte dåligt va?
Jag sitter här och har en liten paus för nu är jag äntligen färdig med alla böcker. Hur många som helst men nu ser det inte så mycket ut när de står i sina hyllor. Fint blev det i alla fall.
Nu måste jag äta för jag känner mig lite hungrig och sedan skall jag vila lite.

RSS 2.0