Skön morgon..

Var och badade i går som planerat. Det var riktigt kul att vara med sina barn och barnbarn på Lundbybadet. Ett stort, mörkt moln seglade upp över poolen och det började regna!!! Vi var i vattnet en dryg halvtimme och blev lite skrynkliga på fingrarna! Vi blev lite frusna så att säga. Det var i alla fall varmare i vattnet än på land och vi skrattade åt hela situationen. Alla våra kläder och handdukar blev lite fuktiga men de torkade snart i värmen. Till slut kom SOLEN fram igen och värmen tog vid igen. Det är konstigt men jag fixar inte värmen som jag brukar, det måste bero på min behandling. Min kropp orkar inte och jag mådde riktigt dåligt när jag kom hem. Jag duschade kallt och ändå kände jag mig svag och svetten rann!! Trodde jag skulle kollapsa i badrummet men det gick bra, bara att sätta sig ner och ta det lugnt. Det gick över efter en stund och sedan stog jag i duschen en gång till!
Nu lägger jag ner det här med att åka och bada , i alla fall i den här höga värmen!
Det var riktigt skönt att se en molnig himmel men det varade inte länge. Klockan 9.30 så var alla moln ....borta! Jag ska vila och ta det lugnt hela dagen. Det får bli balkongen som vanligt! Min balkong är min oas och pelargoniernas blommor ser så glada ut. Jag ska sy lite och läsa "Tusen strålande solar". Vad har man egentligen att klaga på?

Vilken värme!!!!!

Jag brukar inte vara den som klagar på att det är varmt, men nu är det för mycket. Det skulle vara helt perfekt om man låg vid en strand och kunde hoppa i plurret när man blev för varm. Nu gör man inte det för att åka till havet med GBG-s spårvägar är en tortyr. Hur det får fortgå år efter år är en gåta. Har någon av höjdarna i GBG-s kommun hört talas om AC? De vet om problemet men bryr sig inte då det inte drabbar dem för de kör moderna bilar med, just det, AC.
Det var tervligt hos mamma med grädtårta och kaffe men det var mindre trevligt att åka hem. Utan att överdriva så rann det av mig på spårvagnen från Brunnsparken till Kortedala, folk såg ut som de skulle svimma! När jag kom hem ställde jag mig i duschen, kallt vatten var det som gällde. Det var helt underbart!!!! I morgon är det Lunbybadet som gäller och det ser jag fram emot. Undrar om det blir åska? Får väl se vad som händer.

Mamma fyller 88 år i dag!

Hög ålder eller hur? Det är ändå fantastiskt att hon hänger med som hon gör. Hon mådde inte så bra för ett par dagar sedan men nu är det bra igen! Vi ska åka hem till henne och uppvakta henne kl 12. Det blir tårta och kaffe, lite blommor och hela familjen på plats utom Peter o Ann- Britt som är på Öland!
Skall det bli lika varmt som igår tro? Då rinner man ju bort på bussen! Man får ta vatten med sig så går det nog bra. Jag skall träffa Hayley på torget för vi ska inhandla fina blommor!
Håll ut i värmen!

Inget badande för mig!

Skulle ju åka och bada med de mina i dag, men min mage satte stopp för det. Det var i alla fall en rolig ide. Jag tror att biverkningarna kommer att ta slut snart så nästa vecka , om vädret nu tillåter, så ska nog även jag kunna slänga mig i plurret! Gissa om jag längtar? Hayley o Jocke åker i alla fall och badar med Hannah o pojkar så de kommer att ha det hur kul som helst!
Jag tror det blir ännu varmare i dag så det blir gottans att sitta under parasollen och bara läsa och njuta. "Småglädjor" som sagt!!

Ny dag.....

Det blev lite konstigt i går, minst sagt . Min gamla mamma har inte varit så uppåt de senaste dagarna och hon ringde på morgonen. Vi pratade inte länge för jag skulle ut och handla innan det blev för varmt. Kom överens om att jag skulle ringa henne senare på dagen.
Läste "Flyga Drakar" på balkongen och hela dagen försvann in i denna underbara, sorgliga vackra bok som handlar så mycket om mänskliga relationer, djupa sådana och det berör verkligen. Inte på ett ledsamt sätt utan mer igenkännande för vi är så kompliserade och vi kan göra varandra så mycket illa utan att ibland veta om det. Kraften som finns i kärleken och i förlåtelsen är den starka kraft som jag tror räddar oss mänskliga varelser.från att hamna i en djup avgrund!!
Ringde och ringde mamma och ingen svarade! Jag bestämde mig för att åka dit. Min syster Eva ringde  och jag berättade för henne. Vi hade sedan kontakt per mobil tills jag kom hem till mamman som låg och SOV och som inte hade brytt sig om att telefonen hade ringt hur mycket som helst. Lite irriterad var jag allt och sade till henne att hon faktiskt måste svara  för vi blir ju oroliga!! Hon sade inte så mycket, kände sig väl lite dum kanske. Jag bor ju inte runt hörnan precis!! Jag stannade inte så länge för det tar trots allt över en timme att åka hem igen! Ja, ja gamla tanter säger jag bara.
Solen skiner och jag önskar att jag kunde åka och bada men jag orkar inte. Balkongen blir det under parasollen........och så min bok. Snart är den slut och då ska jag börja läsa "Tusen strålande solar" av samma författare.HÄRLIGT!!

Humlor.....

I dag har mina blommor haft besök av humlor. De såg så roligt ut när de efter flera , lite klumpiga försök kunde landa på ett värdigt sätt och sedan med ett lågt brummande krypa så långt in i blomman som möjligt. Hur dessa varelser över huvud taget kan flyga är mig en gåta! Varmt har det varit också......äntligen! Synd bara att man skall må illa och ha huvudvärk. Skulle ju åka till Saltholmen i morgon men det får jag lägga ner för jag känner att jag inte riktigt orkar. Jag får nöja mig med balkongen och det är inte fy skam det heller!
Synd om Hayley o Jocke som inte kunde sova ute i natt för en massa "elaka" getingar. Tur i alla fall att de hade haft en härlig dag!

SOL, SOL, SOL..........

Uppe tidigt för att åka till Östra sj. igen. Nuär det färdigt för den här gången och nu har jag en vecka "ledigt". Nu vet jag också var någonstans på kroppen som man opererar in en sk. "port", det är på bröstkorgen inte på halsen som vi trodde.Det kommer ett brev i posten när jag har fått en tid, hoppas jag slipper gå här och vänta.
Nu åker Hayley o Jocke ut och paddlar, jag blir lite avundsjuk faktiskt!!! I morgon åker jag ut till Saltholmen en sväng, det fick jag göra nu de närmsta dagarna men nästa vecka måste jag vara försiktig då immunförsvaret blir lägre! Det är en hel del att tänka på under den här behandlingen men man blir väl van så småningom.
Nu ska jag äta lite och sedan ska jag njuta på min fina balkong med min bok och jag kanske broderar lite också. Jag vill ju få det här färdigt eftersom det ska bli en födelsedagspresent till min syster Eva!!
Ha det så skönt där ute i solen och värmen!!

Mannagrynsgröt........jaaa!

Skulle gått ut en stund men Hannah ringde och vi pratade i ett par timmar! Hungrig, nej inte precis men efter en stund blev jag sugen på mannagrynsgröt! Hur lyxigt är inte det? Fick sticka ut och handla både mjölk och gryn! Kan tala om att det var mumsigt!! Det var varmt och orsakade inte några konstiga känslor i halsen som allt kallt gör nu några dagar framåt. Det blir ingen glass och det är trist, men hallå jag åt ju en Dajmglass igår. Man kan ju inte få allt, eller hur?
Gissa vad jag ska göra nu? Just det ....läsa. Jag tro inte att jag skulle kunna leva utan alla underbara böcker! Undrar hur många böcker jag har läst i mitt liv så här långt? Intressant tanke, jag ser stora högar med böcker i mina tankar!!

Min otur....

Så nu har jag varit på Östra SJ: och fått min behandling. Det gick inte så bra för mia blodkärl krånglar. De "gömmer" sig och det hela funkade inte så bra. Blev stucken tre gånger till slut. Nu fick jag gå hem med nålen kvar i armen så att jag skall slippa gå igenom samma sak imorgon, suck!! Det skall nu antagligen bli ett litet ingrepp så att en nål, en så kallad "port", sätts in i ett större blodkärl vid halsen eller nåt!!!!! Då slipper jag den här smärtsamma proceduren varje gång för det här skall ju pågå i ett halvår! De använder då den här "porten" vid varje behandling, så det kan ju vara värt obehaget vid själva ingreppet. Det brukar gå bra bara jag får lite lugnande innan.
Vadå? SOLEN skiner och då är allt mycket lättare! Blommorna på min balkong är så vackra och där ute vill jag sitta med min bok. Har precis börjat läsa "Flyga Drake".Nu ska jag faktiskt gå ut i solen en stund!
Ses.

Inget telefonsamtal!

Provtagning i dag på förmiddagen och den här gången var det bra för jag har inget hört från sjukhuset. Bra och bra det kan vi ju diskutera. Den här behandlingen med cellgifter är ingen semester och jag önskar att jag slapp. Tyvärr måste jag så det är bara att "gilla läget" som det heter. Allt kommer att kännas så mycket lättare om solen och värmen kommer! Det verkar ju så och då kan man njuta av det även om man mår lite dåligt.
Var hemma hos Hayley och Jocke en stund på eftermiddagen, käkade en glass på vägen dit för efter i morgon går det inte att äta något som är kallt. Bivärkningar! Tog med regnkläder som Hayley ville låna, de ska ju ut och paddla. Vad kul!!!
Tvättstugan väntar... det är inte kul.

Tidigt...

Vaknade kl.5.00, kunde inte somna om. Solen.....kanske!! Inte ett moln så långt jag kunde se. Det var så vackert med alla droppar på tallarnas grenar som glittrade i det svaga solljuset! Ett högtryck är på väg....igen...men nu tror jag faktiskt på det. Hoppet är det sista man ger upp! GP dunsade ner på mattan så nu har läst den och druckit kaffe, bra start på dagen tycker jag. Tittar ut igen och det är alldeles stilla, inte en gren rör sig och nu glittrar det ännu mer på tallarna. Det ser ut som om någon har strött ut diamanter under natten!
Nu skall jag in i duschen och sedan sitta på balkongen om det här fina vädret håller i sig.....och det kommer det ju att göra!
Höres senare.

Vad är tid?

Jag har pratat med Hannah i en evighet och sedan ringde jag till mamma och vi snackade en stund. Efter detta gick jag in på Vings hemsida för nu har jag bestämt att jag åker till Grekland med "mina pojkar" nästa sommar! Jag vet , det är ju ett helt år dit men det gäller att ta reda på alla kostnader osv. Jag ska skriva ett mejl och tala om precis vad vi vill ha och så får jag besked så snart som möjligt. Lite spännande tycker jag. Nu är klockan helt plötsligt 15.17, vad hände?
Nu vill jag gå ut en stund.....innan det börjar regna igen.

The Diana Chronicles......

Så där ja, nu är jag fast i den här bestsellern som är skriven av Tina Brown som har ett öga och ett ännu större öra för allt som rör sig i Englands "upper classes"! Suck hör jag där ute och det kan jag förstå. Vem bryr sig? Man behöver inte bry sig alls men faktum kvarstår att boken är mycket välskriven och ger en nyanserad bild av en av världens kändaste kvinna. Det har skrivits spatmetervis av böcker om henne av mer eller mindre nogräknande älskare och vänner. Den här boken går på djupet in i dessa familjer som lever i skuggan av "The Royal Family" och betraktelserna är ofta ganska komiska! Vi vanliga dödliga kan tycka att de lever ett glamoröst och spännande liv men personligen skulle jag då inte vilja byta. Den här boken är skriven med en vass penna av en kvinna som inte enbart tycker synd om" Lady Di" och ser henne som ett offer för elaka tungor och inte minst monstruösa fotografer!
Nu skall jag faktiskt ta en paus och äta lite och sedan ska jag , just det, läsa lite till!!

Regnig morgon...

Vaknade sent av smattrande regn...undrade om samtalet från England igår kväll var en dröm. Det var verkligt och min allra bästa vän, Janet kommer hit den 21 augusti och stannar en vecka!! Tror knappt att det är sant! Vi har alltid haft kontakt, per brev eller telefon och vi har inte träffats på "riktigt" på över tjugo år! Kommer vi att känna igen varandra, frågade Janet. Jag skojade med henne och sade att jag kan ju alltid bära en röd Nejlika. Vi har båda blivit äldre men jag tror att vi kommer att känna igen varandra!!!
Vad jag gjorde igår? Jag läste nästan hela dagen och nu är boken slut. "Lords of the bow", var andra delen av berättelsen om Ghengis Khans liv i romanform. Sååå spännande och nu måste jag vänta tills September innan nästa del kommer. Har boken "bevakad" på CDON. Vad skall jag läsa nu? Det känns alltid så tomt när man har läst ut en bra bok. Jag har en liten hög  med olästa böcker så nu skall jag se vilken jag skall börja med.
Nu kurrar magen och jag måste äta en sen frukost!

På balkongen

Tänk att man kunde vistas på balkongen ett par timmar innan himmelen blev kolsvart och sedan vräkte det ner ...i vanlig ordning. Pysslade lite med mina vackra pelargonier och vattnade. Det blev väldigt mörkt och det var mysigt att sitta inne och lyssna på regnets smattrande på fönstret. Svensk högsommar!!! Nu ska jag läsa färdigt min bok om Ghengis Khan.
På återseende!

Jag trodde jag skulle bli gaaalen!

Skönt att vara hemma igen! Har varit hos min gamla mamma och hjälpt henne att tvätta, hur mycket som helst! Jag trodde att jag skulle ta tvätten till tvättstugan och fixa det hela. Nej då, mamma skulle med trots att hon knappast klarar trapporna. Hon gick runt och stoppade i tvätt trots att jag talade om att jag faktiskt har tvättat förut och maskinerna  är precis likadana som vi har hemma i Kortedala! Vad hjäpte det? Ingenting. Jag fick i alla fall lägga i lite tvätt och sedan sade hon att jag skulle hälla vatten i maskinen ur en spann som hade!! Varför det tyckte jag, det är ju moderna maskiner som fyller på så mycket vatten som behövs. Nej då, gör nu som jag säger, tyckte hon. Milde tid , tur att ingen såg mig när jag fyllde spänner och hällde i maskinen! När sedan maskinen var klar ville hon att jag skulle släpa tvätten över till centrifugen. Ja, ja så in med alltihop och så satte centrifugen igång. Titta sade mamma , det kommer ju vatten. Jag tittade och det kom väl några droppar eller så. Efter detta skulle allt hängas upp i torkrummet och hör detta, med klädnypor!!! Jag kände mig ganska nöjd med att jag inte exploderade. Jag tycker bara så synd om den stackars hemtjänsten som måste stå ut med dessa gamla tanter som är så envisa!! Hoppas att jag inte blir sådan!!! Hon är gullig ändå gamla mamma! Hon var så tacksam för hjälpen och vi åt en god middag när allt var klart. En sak fick jag i alla fall visa henne, hur man använder torktumlaren!! Oj så fin frotehandukarna blev, utropade hon! Det är inte lätt för de gamla att ta till sig alla dessa "nymodigheter".
Nu ska jag slappa i soffan framför TV-n innan det är dags för sängen.

Matbeställningen är fixad!

Åkte ut till Angered och beställde maten till bröllopet på ICA -Kvantum. Det var enkelt och det kostar ungefär så mycket som jag trodde. Jag vet att det blir fina uppläggningar av kallskuret och vi ska ha potatissallad också. Bröd ingår och det var ett bekymmer mindre då jag tycker det är så svårt att beräkna hur mycket som går åt. En grön sallad gör vi sjäva och fruktfat likaså. Det börjar kännas som allt faller på plats och det är riktigt kul!! Tänk en dotter som gifter sig i kyrkan och sedan en fest för alla, lite som en dröm är det faktiskt!
Solen vill inte riktigt visa sig någon längre stund, var inte blyg där bakom molnen utan kom fram och värm oss både till kropp och själ!!!!

Våfflor....igen.

Hannah, min dotter, och hennes två pojkar kom hit och vi åt våfflor med sylt och grädde! Jätte mums var det! Efter det gick vi på promenad ner till Vårfrugatan dit jag flyttar i oktober. Runt hörnan på huset finns en grusad gångväg som såg lite spännande ut och den måste ju bara utforskas. Där var vackert med stora, höga granar och mycket fågelsång. Efter en lång ganska brant backe hamnade vi i Lärjedalen!!!! Det här var ju perfekt, minst sagt. Det här kommer att bli ett bra träningspass förutom en härlig plats att bara njuta av och det hela finns bokstavligen runt hörnan! Jag kände verkligen hur otränad jag är och nu får jag säkert träningsvärk i benen men det gör inget för det var verkligen en härlig promenad. Nu känns det bra att sitta i soffan hela kvällen.

Hallå sommaren, var är du?

Jag vill åka till havet och bada och ligga där på stranden och njuta!!!! Spridda skurar över västkusten sätter effektivt stopp för alla sådana planer. Vad göra? Jo,man läser ser på film, lyssnar på musik och broderar. Ganska skönt på många sätt,ingen stress att ge sig iväg för man måste när det är fint väder. Nu har jag i alla fall sett färdigt hela Gufadern. Den är fantastisk och det är inte konstigt att den har blivet en klassiker. Den berättar om en grym maffia samtidigt som den handlar om en familjs tragedi. Se den om ni inte redan har gjort det. Passa på en regnig eftermiddag! Ni lär inte bli besvikna i alla fall.
Nu är albumet äntligen färdigt som jag ska ge mitt barnbarn Andreas. Det är ett album fullt av bilder på vår semester på Gran Canaria. Vi var där 2005, ja, ja, bättre sent än aldrig! Det har varit riktigt kul att sätta in korten för jag gjorde om hela resan igen. Det var en underbar semester, att få umgås på tu man hand med sitt barnbarn i två veckor, bara vi!!!!
Nu måste jag äta lite och sen får jag se vad dagen har att ge.

Solig dag...

Har nu skrivit på mitt nya hyreskontrakt till min nya lägenhet! Det känns jättekul och nu är det på riktigt.
Vattnade alla mina blommor på balkongen och fotograferade lite innan batteriet dog....ja,ja det är bara att ladda upp det igen. Vad härligt det är att ha en så fin balkong, det är som en liten oas och här kan jag sitta hur länge som helst och läsa. Just nu läser jag en bok om Genghis Khan. Den är skriven av Conn Iggulden som skrev böckerna om Julius Cesar. Böckerna är baserade på historiska fakta och det är svårt att sluta läsa när man väl har börjat! Man blir indragen i krig, poltiska intriger, jakten på makt, svek, hämd och modiga armeer. I böckerna finns också kärlek,starka familjeband och djup vänskap. Alltså rekommenderad läsning!!!
I GP idag fanns en artikel om en annan älskad bok som nu har kommit i svensk översättning och det är Dee Browns fantastiska bok "Bury my heart at Wounded Knee". Jag blev så glad för det är ju inte alla som kan eller vill läsa den på engelska. Jag lovar, det är en läsupplevelse man aldrig glömmer. Det är en berättelse om ett helt folks undergång som det pratas väldigt lite om men som inte pga denna bok kan glömmas bort. Det är en bok som berör ända in i ens själ och jag hoppas att många kommer att läsa den.
Nu skall jag gå ut en stund, behöver röra på mig känner jag.
Tingeling, senare

Månen...

Har precis sett färdigt på första delen av Gudfadern, igen. Det är många år sedan jag såg den och den är fortfarande så bra.Det har varit mycket maffia på sista tiden med Bläckfisken också. Det är svårt att säga vilken som är bäst men det lutar åt Bläckfisken.
Tittade ut genom fönstret i vardagsrummet och där var Månen! Så vacker,belyst av solen som går ner! Klockan är 23.00 och det är inte riktigt mörkt. En halv Måne som lyser där uppe och talar om att i morgon skiner solen!!!!!
God natt och sov gott!

05.15....

Vaknade av ett förfärligt brak!!!! Flög upp och ut ihallen! Jaha, där låg spegeln upp och ner, elutaget i tusen bitar och telefonen hade klarat sig! En trasig spegel, den var hel. Den är lite sne och behöver pysslas om men jag är glad att den inte gick i kras. Den har varit med länge! Så började den här dagen. Kunde inte sova mer så jag låg i min säng och lystnade på P1. Fick höra att tjurfäktning i Spanien har blivit riktigt populärt igen. Folk sover utanför arenorna för att få tag i biljetter. Den här "sporten" har varit på tillbakagång för att det ansågs, med rätta, vara djuplågeri. Nu tycker folk att det är helt i sin ordning för "tjurarna har det så bra i fem år innan de skall in på arenan". Att de dör en långsam och plågsam död var det ingen som brydde sig om. Märklig syn på djur kan man tycka!! Finns det inga djurrättsaktivister i Spanien? Det blir ingen behandling idag och inte i morgon heller(suck). Det börjar att kännas en aning frustrerande. SOLEN, var ääääär du?

Stick i fingret...

Så där ja, nu har jag varit på provtagning igen och hoppas allt är bra den här gången. Det är jobbigt när behandlingen ställs in för man förbereder sig mentalt på att nu är dags två dagar framåt. Nu vet jag också att jag inte mår så bra några dagar efteråt. Jag vill bara få det här gjort och leva ett normalt liv igen.
Hayley o Jocke kommer hit och hjälper mig med min nya madrass som levereras från kära IKEA! Vad det skall bli skönt!!!! Efter allt jobb ska vi äta våfflor, mums!

Semester..........?

I dag skulle min semester börjat om allt var normalt, vanligt, enligt traditionen. Nu är det inte så pga att jag måste gå igenom en "cellgiftsbehandling" i 6 månader. Jag tror att jag har vant mig vid tanken men det känns på något sätt inte verkligt. Jag har bara fått en behanling som ställde till med kaos i kroppen. Nej, allt hår hamnar inte på kudden och nej jag mår inte illa 24 timmar av dygnet. Det är i stället ett smygande obehag i form av, sömnsvårigheter, domningar i händer och tungan blir underlig så att jag ibland sluddrar. Överläppen känns stel och det gör så att man ser ut som om man snusar!! Kaffet smakar illa helt plötsligt och det är obehagligt att ta i kalla saker. Det är en lång lista av biverkningar och jag funderar på vad det är för en "cocktail" som så sakta, via drop i armen, går in i en inte ont anande kropp. De vita blodkropparna blev för få så förra veckans behandling kunde inte utföras. Det blir nya blodprover i morgon, tisdag och så får jag vänta på ett eventuellt telefonsamtal. Behandlingar, onsdag och torsdag om proverna ser bra ut!
Klaga, deppa ihop, skrika, nej då! Det här ska gå bra. Det gäller att se framåt och hitta saker att glädja sig åt. Det finns hur mycket som helst just nu. Min yngsta dotter gifter sig i Augusti och det blir fest! Det är en hel del som skall organiseras och det är hur kul som helst. Sen finns det jag kallar för "småglädjor". De finns överallt, varje dag om man bara ger sig tid att upptäcka dom. Blommor som växer i spårvagnsspåret, fåglar som sjunger, jordgubbar, en härlig dusch, en bra film, böcker ,musik, ja listan av "småglädjor" kan göras lång. Det är faktiskt beroendeframkallande att hitta nya  vaje dag. Försök  så får ni se!!!
Återkommer lite senare

Söndag....

Molnigt, lite regn och så den där söndagskänslan. Har läst GP och retat upp mig igen på Bio-bränsle. Vi tar till desperata metoder bara för att ha rätten att köra bil hur mycket som helst. Det är näst intill en mänsklig rättighet eller? Matpriserna ute i världen går upp bara för att vi tankar våra bilar med,just det , mat! Vart är vi på väg egentligen? Vi kan åka till Månen och nu även till Mars !! Tänk vilken oerhörd massa teknikskt tänkande som ligger bakom det. Ändå har ingen haft tid eller lust att ta fram en ren motor till bilarna.Jag hittade de här kloka orden i en tidning, vilken vet jag inte, "medan människan kämpar för att rädda naturen, står naturen färdig att rädda människan".Fint , eller hur?
Så till Bruce och urladdningen på Ullevi!!!! Tittade på några klipp från konserten och önskade ännu mer att jag varit där. Det var ju som ett väckelsemöte med hänförda människor i alla åldrar med armarna upplyfta mot himlen.
Nu skall jag i alla fall äta lite och sedan får jag se vad den här dagen skall fyllas med.
Återkommer väl sedan antar jag.

Bläckfisken......

Lördagkväll och nu har jag sett färdigt på den femte säsongen av denna spännande maffiaserie. Den gick på TV i början på 90-talet och jag missade aldrig en ända episod.Gudfadern är bra men Bläckfisken är några snäpp bättre! Den är ju delvis baserad på verkliga händelser som bara kunde hända i Italien som har en gammal maffiakultur. Det är svårt att förstå grymheten och hur maffian kunde styra politiker, affärsmän,banker ja nästan allt som har med samhället att göra. För ett par veckor sedan visade SVT dramadokumentären om den kände domaren i Italien Giovanni Falcone som blev mördad av maffian. Den historian var lika grym som Bläckfisken!! Om ni nu inte har sett den här serien när det begav sig kan jag verkligen rekommendera den. Den har allt!!
Nu har jag beställt säsong nummer 6 och ser fram emot att paketet dunsar ner på mattan om några dagar. Dags att sova...

Flyguppvisning

Nu är klockan lite över 8 och jag har sedan en timme tillbaka bevittnat en storartad flyguppvisning sittande i dörröppningen till min balkong. Tornseglare som leker i luften på ett sätt som trotsar alla "regler". De skriker av glädje, inbillar jag mig, och missar balkongerna med centimetrar tillgodo. Bara att titta och höra dessa fantastiska flygare gör mig så lycklig! De kommer riktigt nära ibland och jag kan se hur de maövrerar i luften. De vrider sina stjärtar och vingarna rör sig ömsom jättefort och ibland helt stilla. De cirklar runt och kommer tillbaka! Undrar om de ser mig ? Jag vill gärna just nu tro att denna vackra flyguppvisning är endast för mig. Solen och en blå himmel gör både fåglar och människor glada. Nu blev det plötsligt alldeles tyst ,kanske är fåglarna ute på jakt för de återkommer till kvällen. Jag ser fram emot det!! Nu är det dags att läsa GP. Mycket Bruce och Ullevi så klart.....

God morgon ...

God morgon där ute!!
Så där ja, nu skall det bloggas. Tänker tillbaka lite då man först fick en dator i sitt hem. Jag skulle då inte gå i närheten av den,aaaaldrig. Ja, ja det blev ju inte så. Man blev nyfiken helt enkelt och nu sitter jag här en solig helt underbar morgon och skriver mitt första inlägg. Det är ju lite som flaskpost för man vet inte vem , om någon , som kommer att läsa ens tankar och funderingar. Det är ju i och för sig inte det viktigaste, utan det är kul att ha ett forum där man i princip kan skriva vad man vill. Intresseföreningen antecknar febrilt.
Tack Hayley, min dotter, för den fina designen på min blogg!! Utan henne hade det inte blivet något alls. Nu skall jag dricka kaffe på min fina balkong och läsa G.P. Bruce Springsteen är i stan, om det nu har missats av någon!!!!! Jag drömmer om att stå på Ullevi med alla andra och bra njuuuta!!! Som vanligt har man ingen biljett. Får väl lyssna på det jag har här hemma.

Ny design

Nu är det uppdaterat.

RSS 2.0