Nätet fungerar igen!

Jaaaaaaaa, nu funkar allt igen efter mycket ringande och fipplande med diverse kablar och inte minst alla inställningar som man  i vanliga fall aldrig tittar på. Nu vet jag hur beroende jag är av den här datorn. Tänk, jag som aldrig skulle involvera mig i den där nya tekniken. Det heter ju inte för inte att man aldrig ska säga aldrig.
En del har hänt sen sist, jag har färgat håret! Jag som alltid har varit så feg när det gäller just mitt hår, det lilla jag har. Nu är det annorlunda och jag tycker det är fint och uppiggande. Barnen på avdelningen tittade lite extra på mig i morse men det var allt. Ingen utropade, vad har du gjort?
Mitt tjat om våren får fortsätta ett tag till tror jag. Det kändes nästan lite varmrt på eftermiddagen och man saktade ner stegen en aning och bara njöt. Små Crocusar drar blickarna till sig och fåglarna låter som om de jublar. Inte konstigt alls. Det är ett under hur dessa små varelser överlever den långa vintern med tanke på hur utsatta de är. Jag tänker på deras pyttefötter och de är ute dygnet runt!
Var på Previa i dag , med mitt knä. Det är hur bra som helst efter alla övningar men sjukgynnasten vill träffa mig en gång till i alla fall. Det står jag väl ut med bara jag vet att kät blir bra igen.
Så där ja nu är det helt plötsligt mörkt och det börjar bli dags för mötet med John Blund, jag är tidig i morgon!
En skön natt önskas alla er där ute.

Helgen tog slut ...igen.

Så är det ny vecka igen och helgen tog slut alldeles för fort som vanligt. Hannah med familj var här i Göteborg på lödagen för att se HV-Frölunda matchen på Scandinavium! HV förlorade men det hade varit kul ändå. Hela gänget,inklusive hund sov över här i min lilla tvåa. Det gick hur bra som helst och det var riktigt mysigt att ha dem här.
Våren flyttar fram sina positioner mer och mer och knopparna på vissa buskar är riktigt stora. Man kan se det gröna om man tittar noga och det gör man! I dag var det lite kyligt i vinden och det snöade på eftermiddagen! Ja,ja det var inte mycket som tur är för nu vill vi inte ha mer snö för den här gången.
I morgon är det fotografering på jobbet! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh nej säger jag bara. Det är bara ssåååååå jobbigt för någon anlednig som jag inte vet själv riktigt. Det är väl det att jag tycker det finns annat att göra "typ". Ja Marita , jag vet och jag är verkligen"mindfull", sprängfärdig nästan. Morgondagen tar hand om detta och vad är väl lite fotografering i ett evighetsperspektiv. Så , nu känns det genast lite lättare. Bara en sak till, jag hoppas bara att man slipper kostymer, rosa tårtpappersklänningar, ja ni vet sådana där med spetsar,volanger och allsköns rosetter! Prinsesskläningar tror jag de kallas men de framkallar rysningar sedan får ffoflk säga vad de vill. Mindfull Ingele, glöm nu inte detta.Man får luta sig mot dörrposten och ta djupa andetag, det låter väl bra?

Svansjön.

Vilken kväll! Det var just så magiskt som jag trodde det skulle bli. Musiken smekte öronen och svepte genom bänkraderna och man förflyttades till en sagovärld fylld av vackra rörelser på en scen där total tystnad rådde. Den klassiska baletten är så otroligt vacker att jag har svårt att finna adekvata ord. Varje liten rörelse är så fulländad och man kan inte vara oberörd inför ett sådant artisteri. Allt slit och timmar, ja år av träning. Där finns en djup kärlek till denna konst och det förmedlas till oss i publiken. Det var ju inte vilka som helst som dansade, det var solister från Bolshoiteatern tillsammans med Moldaviens Nationalbalett. Jag bara satt där, hänförd tillsammans med alla andra och min själ, mina känslor landar i en annan tid och verklighet. Så tar det slut och hela massan av folk ställer sig upp, rad efter rad och applåderana dånar! Det är mäktigt och jag är så glad att jag fick ta del av allt detta.
Jag kände mig omtumlad när jag klev ut på Götaplatsen. Det var som om jag vaknat ur en dröm. Det var inte kallt ute så jag jag gick ner till Kungsportsplatsen. Kände att jag behövde lite utrymme för mina tankar innan jag åkte hem med en skramlande spårvagn.

En liten fluga...

Snön försvann. Man kunde nästan se hur fort den smälte och i dag, söndag, tittar solen fram lite försiktigt. Öppnade min balkongdörr och satte mig i öppningen, riktigt skönt var det. En liten fluga satt där på golvet och solade sig! Tänk vad glad man kan bli av en i vanliga fall så irriterande fluga. Den satt där länge som om den behövde värma sig och sedan flög den iväg ut på nya flugäventyr. Nu väntar jag på Hayley som är på väg hit. Det känns som det var längesedan jag såg henne.
I kväll ska jag till Konserthuset och se Svansjön! En länge närd dröm går i uppfyllelse.Det är ju baletternas balett och den är så vacker. Har sett den på TV men det är ju inte samma sak. Biljetterna släpptes förra året i december så jag har väntat länge på den här kvällen.

Ny vecka.

Så var den helgen över...igen. Hannah ringde i går kväll när pojkarna anlänt hem. Allt hade gått bra. Ja, det visste man men man är lite orolig ändå. Jag tycker att bägge två är riktigt duktiga och man kan lita på dem.
I dag var många barn borta, rätt så skönt med en lugn måndagsom annars kan vara stökig. Hade tid att prata med barnen och sitta med bara en eller två hjälpa dem med sina vävar. Trevligt var det och barnen var inte så högljudda heller.
Satt med datorn och skrev på vår planering mellan kl.17 och 18. Jag fick ungefär hälften klart och det känns bra.
Våren är på väg, det kändes i dag när solen tittade fram.
Så har vi det där med 9-åringen i Brasilien som fick abort , hon bar tvillingfoster, efter det att hennes styvpappa hade utnyttjat henne i flera år. Katolska kyrkan inklusive Vatikanen har protesterat och bannlyst mamman till flickan och läkaren som utfförde aborten. Visst ,abort är olagligt i Brasilien utom om den blivande mammans liv är i fara . Hur kan någon få för sig att en 9-årig flicka som dessutom blivet utnyttjad skulle föda barn? Hur tänker den Katolska kyrkan och jag undrar om de har hört talas om barns rättigheter och FN-s Barnkonvention? Man kan bara konstatera att dessa religiösa ledare lever i en värld som resten av oss inte kan förstå. Empati, kärlek, tolerans och omsorg om ett barn får stå tillbaka för uråldriga tolkningar av Bibeln. All heder åt mamman och läkaren som var modiga nog att ta ett beslut som säkert var svårt i ett Katolskt land och man får hoppas att Påven vaknar ur sin drömvärld och tar tillbaka bannlysningen. Gör han det  kan Vatikanen kanske skaka av sig dammet och stiga in i den moderna världen där vi i alla fall fösöker så långt det är möjligt att värna om barnen som inte kan föra sin egen talan

Pojkarna har åkt hem...

Har precis lämnat Linus och Andreas på tåget. Vi var där i god tid så jag kunde följa med in och se så att de fick rätt plats. Linus hade redan hittat platserna! Man märker att de börjar bli stora och de kan ta ansvar när det gäller.Det kändes konstigt att lämna dem och ännu konstigare att komma hem till absolut tystnad. Tystnaden fyllde hela lägenheten och jag ville bara ha ungarna tillbaka igen! Jag vet ju att vi ses snart igen så det är okay.
Jag började läsa Bröderna Lejonhjärta och det var tydligen populärt. Jag läste till jag var hes och ändå ville de att man skulle fortsätta. Boken är spännande så vi fortsätter att läsa nästa gång vi träffas. Filmen i går var riktigt rolig. Det var fullsatt så det märktes att "Bolt" är en populär figur.Vi åt på MC Donalds vid Scandinavium tillsammans med hundratals Frölunda fans! Tala om att där var packat.et har
Det har snöat och regnat (suck) men sedan tittade solen fram en liten stund. Då kändes det som det helt plötsligt blev en aning varmare eller var det bara inbillning? Hur som helst såg jag fullt med gröna toppar i alla rabatter jag passerade. Det ni är ett bra tecken på att våren faktiskt är på väg. De små topparna ser ut att jobba hårt för att pressa sig upp genom jorden. En del var säkert en decimeter höga.Jag blir så där tokglad av att se dem sticka upp så där ur den kalla marken. De tycks säga , hej här är vi och nu kommer våren!

Killarna är här!

En vecka till har susat förbi och nu är det fredag kväll. Jag var nere på Centralen och mötte pojkarna som kom med tåg alldeles själva från Jönköping kl.17. Resan hade gått hur bra som helst men det pirrade lite i magen när Andreas klev på tåget. Inte så konstigt, det är ju första gången de reser ensamna. Jag tycker de är riktigt duktiga.
Vi har precis ätet korv med bröd och sedan ville de bada.De vill alltid bada när de kommer hit! Jag hittade ett Fia-spel och ett Memory-spel och tur är det för Hayley tog alla sina spel med sig när hon flyttade hemifrån.I morgon ska vi gå på bio och se Bolt! Det ska bli riktigt kul! Nu är det dags för lite fredagsmys.

RSS 2.0