Ny vecka.

Så var den helgen över...igen. Hannah ringde i går kväll när pojkarna anlänt hem. Allt hade gått bra. Ja, det visste man men man är lite orolig ändå. Jag tycker att bägge två är riktigt duktiga och man kan lita på dem.
I dag var många barn borta, rätt så skönt med en lugn måndagsom annars kan vara stökig. Hade tid att prata med barnen och sitta med bara en eller två hjälpa dem med sina vävar. Trevligt var det och barnen var inte så högljudda heller.
Satt med datorn och skrev på vår planering mellan kl.17 och 18. Jag fick ungefär hälften klart och det känns bra.
Våren är på väg, det kändes i dag när solen tittade fram.
Så har vi det där med 9-åringen i Brasilien som fick abort , hon bar tvillingfoster, efter det att hennes styvpappa hade utnyttjat henne i flera år. Katolska kyrkan inklusive Vatikanen har protesterat och bannlyst mamman till flickan och läkaren som utfförde aborten. Visst ,abort är olagligt i Brasilien utom om den blivande mammans liv är i fara . Hur kan någon få för sig att en 9-årig flicka som dessutom blivet utnyttjad skulle föda barn? Hur tänker den Katolska kyrkan och jag undrar om de har hört talas om barns rättigheter och FN-s Barnkonvention? Man kan bara konstatera att dessa religiösa ledare lever i en värld som resten av oss inte kan förstå. Empati, kärlek, tolerans och omsorg om ett barn får stå tillbaka för uråldriga tolkningar av Bibeln. All heder åt mamman och läkaren som var modiga nog att ta ett beslut som säkert var svårt i ett Katolskt land och man får hoppas att Påven vaknar ur sin drömvärld och tar tillbaka bannlysningen. Gör han det  kan Vatikanen kanske skaka av sig dammet och stiga in i den moderna världen där vi i alla fall fösöker så långt det är möjligt att värna om barnen som inte kan föra sin egen talan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0